Care este problema mea de zi cu zi? Ce fac de mancare? Dar astazi am fost inspirata si m-am gandit ca o lasagna ar merge de minune.
Ingrediente:
Pentru sosul Bolognese
● carne de porc 1 kg
● suc de rosii 500 ml
● 2 morcovi
● 2 cepe potrivite
● sare, piper, chilli, boia dulce dupa gustul fiecaruia
● patrunjel
Pentru sosul Bechamel
● 50 g unt
● 50 g smantana
● 500 ml lapte
● 80 g faina
● cascaval ras
Pentru foi
● 3 oua
● faina cat cuprinde
Pentru inceput am dat carnea prin masina de tocat, am taiat ceapa marunt, morcovul l-am razuit. Le-am pus la calit, apoi am condimentat. Dupa vreo 10 minute, am adaugat si sucul de rosii si am lasat sa fiarba inabusit. Intre timp m- am apucat de foi. Am framantat un aluat nici prea moale, nici prea tare, ca la taiețeii de casa. Dupa ce am portionat aluatul in 4 parti egale, am intins foile.
Sosul Bechamel l-am pregatit astfel : intr-o tigaie incinsa am pus untul la topit, apoi am adaugat faina, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele, smantana si cascavalul ras si se amesteca pana se ingroasa sosul.
Intr-o tava rotunda am pus un strat de sos Bolognese, o foaie, apoi sos bechamel si cascavalul ras. Repetam pasii pana la ultima foaie. Peste ultima foaie am adaugat restul de sos bechamel si cascaval.
Se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la temperatura de 180° C.
Mi-a iesit de minune!
Pofta buna!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu